Advocaat in Amsterdam en de rest van Nederland voor regenboogouderschap, roze ouderschap & anders ouderschap

Maak een afspraak

Anders Familierecht uit Amsterdam is een gespecialiseerd LGBT-advocaat. Met behulp van mediation wordt gekomen tot de overeenkomsten waarbij het belang van het kind altijd voorop staat.

 

Anders Ouderschap Beeld-spreekuur op donderdag  12:00 uur via deze button:

Regenboogouder(s) en anders ouderschap

Wat moet je allemaal regelen als je je kinderwens gaat vervullen met behulp van een donor, draagmoederschap, of intentioneel meerouderschap? Tijdens een gesprek bespreken we (pre-mediation) wat we moeten en kunnen regelen. Al enkele jaren heb ik mij gespecialiseerd in onder andere donorcontracten, intentionele meerouderschapsovereenkomsten, draagmoedercontracten en intentionele co-ouderschapscontracten. De presentatie gehouden bij de Stichting Meer dan Gewenst is op de homepagina te downloaden.

Ik ben begaan bij het tot stand brengen, in Nederland, van een goede regeling in het kader van het meerouderschap conform de aanbevelingen van de Staatscommissie Herijking ouderschap. Het kabinet heeft op 12 juli 2019 kenbaar gemaakt dat er geen Staatscommissie-meerouderschapsregeling komt, maar slechts een deelgezag. Deelgezag verslechtert de positie van ouders zonder gezag binnen het meerouderschap. Dit moet anders omdat het deelgezag niet voldoet. In het Parool geef ik aan waarom: https://www.parool.nl/es-bbb4e8a8

Folder regenboogouder(s) & anders ouderschap

Anders ouderschap

Bij roze ouderschap komt een hoop kijken. Wil je als lesbisch stel kinderen, dan moet de keuze gemaakt worden voor een bekende donor of voor een (geregistreerde, maar voor de moeders onbekende) spermadonor. En als jullie kiezen voor een bekende donor, wat zal zijn rol dan zijn? Krijgt hij ook zorgtaken en een omgangsregeling? Of wordt hij een betrokken vader voor je kind? Zorg in dat geval dat jullie met de donor op 1 lijn zitten ten aanzien van zijn betrokkenheid en leg vóór de inseminatie de afspraken vast. Ook over de erkenning of de adoptie door de meemoeder.

Door mijn  jarenlange ervaring, voorheen binnen kantoor Faasen Grijmans Advocatuur, notariaat en mediation, weet ik wat werkt bij de opstelling van een donorcontract, intentioneel co-ouderschapscontract, intentioneel meerouderschapscontract of familiecontract. Ik houd mij daarnaast bezig met Nederlands draagmoederschap en eiceldonorovereenkomsten. 
Ik stel de confronterende vragen zodat iedereen weet waarvoor hij of zij kiest.

Ook als homostel met een kinderwens zijn er diverse mogelijkheden. In een adviesgesprek komen bijvoorbeeld aan de orde: co-ouderen met een lesbisch stel of een heteromoeder, draagmoederconstructie, adoptie, etc. Waar jullie ook voor kiezen, zorg ervoor dat het juridisch goed geregeld is. Daar hebben jullie kinderen recht op.  

Omdat ik mijn kennis graag deel, spreek ik regelmatig bij de Stichting Meer dan Gewenst. Je mag ons ook alles vragen over het Rapport van de Staatscommissie Herijking ouderschap en de stappen die nu moeten worden gezet.

De adviezen zijn in overeenstemming met de aanbevelingen van de Staatscommisie, bijvoorbeeld met betrekking tot het meerouderschap en draagmoederschap.

Wat te regelen bij een kinderwens? Bel of mail!

Roze Ouderschap & Regenbooggezin

Door een jarenlange samenwerking met Helene Faasen (notaris) en de Stichting Meer dan Gewenst is er door mij deze unieke expertise opgebouwd; donorcontracten, duomoederadoptie, duovaderadoptie, draagmoederovereenkomsten, intentioneel meerouderschapsovereenkomsten, donor-plus-plan. In het belang van de (toekomstige) kinderen worden er afspraken gemaakt. 

Ik ben secretaris van de Stichting DuRF. Ik sta ingeschreven in het register.

Dus heb je vragen over lesbisch ouderschap, spermadonoren, homo-ouderschap, meerouderschapsovereenkomsten of draagmoederschap, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Meer lezen over de ervaringen van andere gezinnen?

Stichting DuRF

Spreken over Regenbooggezin & Meerouderschap

Op uitnodigingen om ergens anders te spreken over het roze ouderschap/regenbooggezin ga ik in het algemeen graag in.

De presentatie die ik gehouden heb bij de Stichting Meer dan Gewenst op 15 april 2018 staat onderaan op deze pagina!

Radio-1-fragment waarin ik spreek over meerouderschap: 

https://www.nporadio1.nl/dit-is-de-dag/onderwerpen/428271-wat-bij-een-vechtscheiding-met-vier-ouders

En  over nadelen deelgezag 12 juli 2019:

https://www.nporadio1.nl/dit-is-de-dag/onderwerpen/507611-deelgezag-bij-meeroudergezinnen-leidt-juist-tot-meer-ongelijkheid

Anders Familierecht behandelt:

  • Donorcontract

  • Intentioneel Meerouderschap

  • Intentioneel Co-ouderschap

  • Duomoederadoptie

  • Lesbisch Ouderschap

  • Roze Ouderschap

  • Regenboog Ouderschap

  • Draagmoederschap

Als advocaat sta ik ouders bij die uitdagingen ervaren bij het uitvoeren van de overeenkomst in het kader van het anders ouderschap. Klik even op de link want daarin staat informatie over mijn werkwijze.

Artikel nieuws.nl