Advocaat en mediator voor familierecht en roze ouderschap in Amsterdam

Contact

Grijmans Familierecht biedt familierechtadvocatuur en mediation op het rechtsgebied Personen- en Familierecht. Je voert gesprekken bij mij altijd 1-op-1, dus met de persoon die je nodig hebt. Ik ben gespecialiseerd in allround familierecht. Ik heb een passie voor en ben gespecialiseerd in de niet-traditionele gezinsvormen (intentioneel anders ouderschap), zoals regenbooggezinnen, lesbisch en homo-ouderschap en Nederlandse draagmoederconstructies.

Onderwerpen

 • Scheiden en uit elkaar gaan

 • Ouderschapsplan

 • Roze ouderschap

 • Donorcontract

 • Intentioneel meerouderschap of intentioneel co-ouderschap

 • Draagmoederschap

 • Intentioneel anders ouderschap

 • Alimentatie & kosten van de kinderen

 • Gezag en omgang

 • Onderbewindstelling, curatele en mentorschap

 • Huwelijksvoorwaarden

 • En meer…

Advocatuur en mediation voor particulieren

Er zijn verschillende momenten in je leven dat je een familierechtadvocaat nodig hebt. Je gaat bijvoorbeeld samenwonen met je partner, of misschien zelfs trouwen. Jullie krijgen kinderen, via de gebruikelijke weg en anders via adoptie of donorschap. Jullie gaan uit elkaar. In al die gevallen moet er een hoop geregeld worden. Het is vooral belangrijk om dingen heel praktisch en zakelijk te bekijken, terwijl er toch onvermijdelijk veel emoties in het spel zijn. Ik kan je vakkundig bijstaan bij alle veranderingen.

Vraag een offerte aan

Advocaat, mediator & parenting coordinator

Mediation

Mediation werkt prima in het familierecht. Als je uit elkaar gaat, wil je een duidelijk convenant en, indien er kinderen zijn, een weloverwogen ouderschapsplan. In het convenant staan afspraken over de verdeling, de alimentatie, de kinderen, de pensioenen en de woning.

 

Ik was tot recent  aangesloten bij vFAS, de specialisatievereniging voor scheidingsmediators en bij de MFN (Mediators federatie Nederland). In verband met mijn overstap binnenkort naar de rechterlijke macht is dit gestopt. Als mediator en advocaat zorg ik dat er een proces op gang komt waarin afspraken worden gemaakt. Mediation is vertrouwelijk, vrijwillig, onpartijdig en zeer oplossingsgericht. Er komen afspraken met respect voor de toekomst en rekening houdend met de pijn die aanwezig is. Ik bied preventieve mediation en mediationtechnieken aan voor regenbooggezinnen bij het komen tot meerouderschapsovereenkomsten, donorcontracten en draagmoederovereenkomsten.

Advocatuur

Scheiding, gezag, ondercuratelestelling, omgang, ouderschapsplan, convenant, erfkwesties, alimentatie, toestemming vakantie, toestemming verhuizing, adoptie, draagmoederschapsprocedure, meerouderschap en alle overige familierechtkwesties.

 

Met jou probeer ik te komen tot een oplossing buiten de rechter om; lukt dat niet dan streef ik naar een adequate procesvoering waarin heel blijft wat heel moet blijven; in het familierecht komt iedere partij elkaar toch weer ergens tegen.

Collaborative professional / divorce

Soms is er meer nodig dan mediation. Het belangrijkste kenmerk van overlegscheiden is dat de scheiding in overleg geregeld wordt, dus zonder rechtszaak. Anders dan bij mediation hebben beide partners een eigen advocaat. Iemand die er voor jouw belangen is, maar niet tegen de vader of de moeder van je kinderen strijdt. Er is een derde persoon, een coach die het proces leidt en helpt ruimte te geven aan de emoties die uiteraard meespelen en eventueel een vierde persoon, een financieel expert voor de zakelijke kant van het geheel. Zo nodig kan er een kindercoach aan het team worden toegevoegd. Op deze manier wordt alle expertise bij elkaar gebracht om een scheiding respectvol, efficiënt en duurzaam af te sluiten. In verband met mijn overstap binnenkort naar de rechterlijke macht is mijn lidmaatschap van de VVCP nu gestopt. 

Is dit geschikt voor jullie?

Privacy & beveiligde e-mail

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

 

Bij de downloads op de homepagina kan je de privacyverklaring (pdf) van ons kantoor downloaden. Het kantoor vraagt om die verklaring goed en regelmatig (omdat de inhoud af en toe wordt aangepast) door te lezen. Daarin staat onder andere dat het kantoor alles in het werk stelt om te voldoen aan jouw rechten op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

 

In de verklaring staan jouw rechten weergegeven. Wanneer jouw persoonsgegevens door Grijmans Familierecht worden verwerkt kan je namelijk op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming gebruikmaken van het recht van inzage, het recht op rectificatie, het recht op gegevensuitwissing / vergetelheid, het recht op beperking van de verwerking en recht op overdraagbaarheid van gegevens.

In maart 2020 is de Privacyverklaring voor het laatst aangepast. Deze aanpassing werd noodzakelijk omdat door de coronacrisis de besprekingen niet op kantoor kunnen plaatsvinden. Nu wordt veelal via een beeldverbinding de bespreking opgezet. Er wordt gebruikgemaakt van Skype en de betaalde versie van Zoom. Deze programma's voldoen mogelijk niet volledig aan de Europese AVG-regeling.

 

Lees voor een uitgebreide uitleg, ook voor de website en de cookies, de privacy- en cookie-statement, bij de downloads op de homepagina.

 

Om misbruik tegen te gaan worden privacygevoelige mailberichten en documenten verzonden via beveiligde mail. Er wordt gebruikgemaakt van Basenet en "ZIVVER". Cliënten kunnen zonder kosten een Zivver-account aanmaken of gebruikmaken van de unieke toegangs- of sms-code.

Scheiden

Wat moet je allemaal regelen als je uit elkaar gaat? Lees de artikelen op de site van de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). In verband met mijn overstap binnenkort naar de rechterlijke macht is mijn lidmaatschap van de Vfas gestopt. 

Informatie over scheiden